Usein kysytyt kysymykset

Olen tottunut luistelemaan hokkareilla, voinko luistella niissä 50 km matkan?

12,5 - 50 km:n matkoille voi hyvinkin osallistua hokkareilla tai taitoluistimilla. Kuitenkin kuntoilijakin nauttii pitkän matkan luistelusta enemmän jos hänellä on esimerkiksi hiihtomonoon kiinnitettävät retkiluistimet.

Retkiluistimet ovat erittäin miellyttävät, koska painopiste on alhaalla ja vanhat tutut hiihtomonot istuvat hyvin jalkaan. Retkiluistimilla matka taittuu todella mallikkaasti, ja ne ovat myöskin pikaluistimia edullisemmat hankkia. 

Kannattaa myös suosia kerrospukeutumista, lämpimiä käsineitä ja päähinettä.

Onko pakko käyttää kypärää? Entäs muut suojat (polvi- tai kyynärsuojat)?

Kypärän käyttö on pakollista. Kypäräksi käy hyvin pyöräilykypärä, laskettelukypärä tai rullaluistelukypärä. Suojien käyttö on kunkin henkilökohtainen asia. Suojautuminen sään ja olosuhteiden mukaan antaa luistelijalle turvallisuuden ja nautinnon tunteen.

Haluan osallistua SM-kisoihin. Kuinka saan Luisteluliiton lisenssin?

Sinun tulee maksaa lisenssi Luisteluliitolle ja kuului Luisteluliiton alaiseen seuraan. Järviluistelun SM-matkoihin osallistuminen päättyy PE 16.2.2024.

Täältä löydät ohjeet lisenssille, sivussa otsikko 'Näin hankit lisenssin' tai ota Luisteluliittoon muutoin yhtyettä.

Miksi luistelun apu- ja toimintavälinesarja on poistettu?

Apu- ja toimintavälineillä osallistuvat voivat osallistua halutessaan mihin tahansa sarjaan. Kaikki kuntosarjoihin osallistuvat saavat maaliin tullessaan osallistujamitallin. 

Apu- ja toimintavälineitä ovat muun muassa hiihto- ja luistelukelkka tai luistelun tukikehikko kyynärtuilla tai ilman esim. tasapainovaikeuksista kärsiville.

Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Säilytämme löytötavaroita Pohjois-Savon Liikunnan toimistolla yhden (1) kuukauden ajan tapahtumapäivästä. Emme postita löytötavaroita. Osoite: Siikaranta 9 C, 70620 Kuopio. Tiedustelut p. 044 702 1915.