2010-luku

Vuonna 2010 Pääjärjestäjän vastuun kantoi edelleen Kuopion Matkailupalvelu Oy. Yhteistyökumppaneina olivat edellisen vuoden tapaan Kuopion Luisteluseura ja Kuopion kaupungin vapaa-ajankeskus. Projektipäällikkönä toimi Kaija Lipponen ja kilpailunjohtajana Timo Oinonen. Kilpailussa sovittiin luisteltavan toistamiseen Hollannin Luisteluliiton KNSB:n järjestämän Grand Prix -sarjan 200 km finaali. 

Vuonna 2011 Jälleen tuli aika etsiä uusi päävastuullinen järjestäjä tapahtumalle, koska Kuopion Matkailupalvelu Oy oli ollut vain siirtymäkauden järjestäjänä. Neuvottelujen jälkeen vetovastuun otti Pohjois-Savon Liikunta ry. Ennätyksellisen vaikea ja luminen talvi aiheutti sen, että rata valmistui vain 4 kilometrin mittaisena ja luistelumatkoja jouduttiin lyhentämään. Päivän kilpailuissa luistelijoita oli kovasta pakkasesta johtuen noin 350. Lyhyt 4 km:n rata sai osittain kilpailijoilta kiitosta, mutta suuremmalla osanottajamäärällä huolto olisi joutunut koville ja rata käynyt ahtaaksi

Vuonna 2012 Säät suosivat tapahtumaa koko viikon ajan, aurinkoa ja pilvipoutaa, muutama aste pakkasta. Oheistapahtumat mukaan lukien tapahtuma liikutti lähes 10 000 ihmistä. Kuninkuusmatka 200 km pysyi perinteisenä. Osanottajia oli yhteensä noin 500 luistelijaa ja sauvaluistelijaa koostuen 13 eri maasta

Vuonna 2013 Oheistapahtumat mukaan lukien tapahtuma liikutti jälleen lähes 10 000 ihmistä. Ratamestari Kai Aho joukkoineen jäädytti koko sataman alueen ja loppuvaiheessa saatiin aikaiseksi normaali 12,5 km:n rata. Kuninkuusmatka 200 km, 100 km ja 12,5 km pysyivät perinteisinä matkoina, mutta kokeilumielessä yhdistimme 25 ja 50 km:n matkan yhteiseksi 37,5 km:n matkaksi. Uusi kokeilu ei tuonut mitään uutta, sanottajia oli yhteensä edelleen noin 500 luistelijaa ja sauvaluistelijaa koostuen yli kymmenestä eri maasta.

Vuonna 2014 FIM tapahtuman 30- vuotisen historian aikana olemme liikuttaneet luistimilla arviolta yli 300 000 luistelijaa pelkän tapahtuman aikana, runsaslukuista yleisöä ja yleistä paikallista luisteluradan käyttöä unohtamatta. Koululaisluistelu tapahtui jälleen kaksipäiväisenä. Koululaisia oli tapahtumassa mukana 6000-7 000tyttöä ja poikaa. Osanottajia oli kaiken kaikkiaan 545 luistelijaa. 

Vuonna 2015 Koululaisluistelut saatiin suorittaa hyvissä olosuhteissa noin 7 000 koululaisen kanssa. Koululaisluistelun jälkeen säiden haltija käänsi kuitenkin selkänsä järjestäjille. Perjantai-iltana Kuutamoluistelussa oli jo sitten enne tulevasta, loskaa oli alueella puolisääreen. Silti paikalle tapahtumaan oli tullut tuhansittain yleisöä nauttimaan illan ohjelmasta ja ilotulituksesta. Lauantaiaamu valkeni tuhruisena ja lämpimänä, luistelurata oli pehmeässä kunnossa vaikka kaikki tehtävissä oleva oli tehty radan kunnostajien toimesta yön aikana.

Vuonna 2016 Viikon tapahtuma kokonaisuutena onnistui loistavasti Marko Heikkisen toimiessa tapahtumapäällikkönä, tapahtumaviikko oli yksi historian parhaita. Tapahtuman aikana jäällä oli noin 12 000 – 13 000 kilpailu- ja kuntosuoritusta. Kuutamoluistelu keräsi jälleen mahtavasti luistelijoita ja yleisöä, arvioiden mukaan jopa 5 000 henkeä. Lajivalikoimiin tuli myös nastapyöräily.

Vuonna 2017 Lunta tuli aluksi erittäin vähän ja usein oli suojasäätä. Jääkansi paksuuntui hyvin, mutta varsin huonolaatuisena. Luistelemaan päästiin 2 km:n lenkille jo 10. tammikuuta, luistelukaudesta muotoutui yli kaksi kuukautta kestävä. 

Perjantai-illan kuutamoluistelu jätkänkynttelien valossa ja ilotulituksineen keräsi jälleen runsaslukuisen joukon, arvioiden mukaan jopa yli 4 500 henkilöä. Sää suosi myös kuutamoluistelua.

Minimaratonilla oli pitkästä aikaa osanottajia runsaasti, eli 73 lasta. Tästä syntyi hienoinen positiivinen ongelma, eli ilmoittautuminen, tulokset ja palkintojenjako hieman ontuivat. Tämä täytyy saada jatkossa paremmin toimimaan.

Vuonna 2018 Tapahtuma onnistui mainiosti ja "pienestä" pakkasesta huolimatta säät suosivat tapahtumaa tänä vuonna. Osallistujat saivat nauttia täysmittaisesta 12,5 kilometrin radasta. Kokonaisuudessaan tapahtuma keräsi noin 12 000 osallistujaa.

Vuosi 2019 Finland Ice Marathonin koululaisluistelussa oli mukana Suomen Luisteluliiton Ice Skating tour, jonka kautta tuhansille koululaisille oli ohjattua ohjelmaa molempana koululaisluistelupäivänä. Kuopiossa järjestettiin myös kaikkien aikojen ensimmäiset palomiehille, poliiseille ja ensihoitajille suunnatut European Winter Games -kilpailut, joiden luistelukilpailu toteutettiin Ice Marathonin yhteydessä.

Vuosi 2019 oli hyvä vuosi Finland Ice Marathonin valtakunnallisen näkyvyyden osalta. Kauppalehti julkaisi 14.2.2019 jutun, kuinka luonnonjääluistelu houkuttelee liikkumaan ja YLE:n Puoli seitsemän ohjelman Regina Rask teki live-haastattelun kuutamoluistelun aikana. Haastateltavana oli vuoden 2019 tapahtumapäällikkö Tanja Tukiainen.