Virtuaalinen Finland Ice Marathon 2021

25.1.2021

Need info in english? Go here

Tulethan liikkumaan luonnonjäälle täysin terveenä 

Finland Ice Marathon koronaohjeet 

 1. Lataa Korona-vilkku
 2. Tule alueelle täysin terveenä
 3. Huomioi kanssaliikkujat ja vältä ruuhkia
 4. Muista hyvä hygienia: yski hihaan, pese kädet ja käytä käsidesiä
 5. Pidä seurueesi ulkopuolisiin vähintään 2 metrin ero
 6. Jos et pysty pitämään turvaväliä muihin, suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Lue lisää FIM:n koronaohjeista

Virtuaalinen Finland Ice Marathon 2021 kisattiin helmikuussa 2021. Ilmoittautuminen on päättynyt. Muista ilmoittaa tuloksesi 5.3.2021 mennessä.

Tulokset päivittyvät reaaliajassa, voit tarkastella tuloksia lajeittain. Seuraa tuloksia tämän linkin kautta

Tuloksien kirjaaminen: 

Kun ilmoittaudut mukaan kisaan, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset merkitsemään suorituksiasi.

Linkin kautta voit myös merkitä suorituksesi.  Linkki löytyy sähköpostistasi (kts. myös roskaposti). Ilmoita jokainen suorituksesi ilmoittautumisjärjestelmään (sarja, kilometrimäärä ja suorituspaikka). Jokaisen sarjan kolme eniten kilometrejä kerryttäneet katsotaan meidän ilmoittautumisjärjestelmämme kautta. On siis tärkeää, että ilmoitat oikeat kilometrit meidän järjestelmäämme.

***

Finland Ice Marathon 2021 järjestetään virtuaalisena, omatoimisena ulkoliikuntatapahtumana. Tapahtuma on ilmainen. Virtuaalisessa tapahtumassa ei ole palkintojenjakoa eikä muitakaan yleisötilaisuuksia.

Kilpailuaika helmikuun ajan 1. – 28.2.2021. Pidennetyllä kilpailuajalla haluamme varmistaa, että jokainen voi liikkua jäällä turvallisesti turvavälit huomioiden.

Virtuaalisessa FIM 2021 kisassa ei palkita nopeimpia, vaan palkinnot arvotaan. Yksi suoritus missä tahansa lajissa vastaa yhtä arvontalipuketta. Mitä useammin teet suorituksen, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa arvonnassa. Nyt ei haeta nopeimpia liikkujia vaan aktiivisimpia!

Tämän lisäksi jokaisen lajin kolme eniten kilometrejä kerryttänyt liikkuja palkintaan (palkittavat sarjat: luistelu, sauvaluistelu, nastapyöräily, potkukelkkailu ja nastajuoksu). Voit osallistua mihin tahansa sarjaan niin monta kertaa kuin haluat. 

Voit suorittaa virtuaalisen Finland Ice Marathonin missä ja milloin tahansa helmikuun 2021 (1. – 28.2.2021) aikana. Tapahtuma ei ole paikkakuntarajoitteinen

Osallistumismäärät, kilometrit ja suorituspaikat (paikkakunta) ilmoitetaan meidän ilmoittautumisjärjestelmäämme.

Nuoret (alle 15 vuotiaat) voivat osallistua mihin tahansa sarjoihin. Nuoret saavat osallistumisesta muistomitalin.  Nuoret voivat noutaa muistomitalin Queen-R ravintolaivasta numerolappua vastaan. Saat numerolapun sähköpostiisi. Queen-R on avoinna päivittäin klo 10-16, ellei toisin ilmoiteta.

Nuori tulee ilmoittaa mukaan vanhemman tai huoltajan toimesta meidän ilmoittautumisjärjestelmäämme (yhteystiedot vaaditaan). Jokainen nuori voi saada yhden mitalin. Aktiivisimmat nuoret palkitaan erikseen. 

Ulkopaikkakuntalaiset voivat noutaa muistomitalin paikasta. Mitalin voi noutaa Queen-R ravintolaivasta numerolappua vastaan. Saat numerolapun sähköpostiisi. Queen-R on avoinna päivittäin klo 10-16, ellei toisin ilmoiteta

Koululuokat eivät voi osallistua arvontaan. Koululuokille toimitetaan muisto osallistumisesta jälkeenpäin. Koululuokat ilmoittavat osallistumisensa esa.pietikainen(a)pohjois-savonliikunta.fi

Koska Finland Ice Marathon jääradat ovat luonnonjäällä, virallista ennalta määriteltyä kilpailurataa ei ole. Suorittaja saa itse valita, mitä ratoja hän käyttää suorituksen aikana. Voit liikkua niitä ratoja pitkin, mitkä ovat kulloissakin olosuhteissa mahdollista. Luonnonjää elää sään mukaan. Luonnonjäällä esiintyy esim. railoja ja epätasaisuutta. Mestar ylläpitää jäärataa päivittäin, olosuhteet huomioiden. Mestar voi tarvittessa sulkea rataosuuksia jos huoltotoimet sen vaatii.

Voit osallistua viiteen eri sarjaan. Näissä kaikissa sarjoissa osallistut mukaan arvontaan.

 • Perheluistelu (perheen kokoa ei ole rajattu)
  • Perheluistelun tarkoitus on kannustaa perhettä liikkumaan yhdessä jäällä!
  • Liikuthan jäällä vain oman ydinperheen kanssa
  • Perheluistelussa jokainen osallistuja saa muistomitalin. Muistomitalin voi noutaa tapahtuman jälkeen. Mitalin voi noutaa Queen-R ravintolaivasta numerolappua vastaan. Saat numerolapun sähköpostiisi. Queen-R on avoinna päivittäin klo 10-16, ellei toisin ilmoiteta
 • Luistelu
 • Sauvaluistelu
 • Nastapyöräily
 • Potkukelkkailu
 • Nastajuoksu

Ohjeet:

Ilmoittaudu mukaan meidän sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässämme (ilmoitetaan myöhemmin)

Ilmoita jokainen suorituksesi ilmoittautumisjärjestelmään (sarja, kilometrimäärä ja suorituspaikka)

Jokaisen sarjan kolme eniten kilometrejä kerryttäneet katsotaan meidän ilmoittautumisjärjestelmämme kautta. On siis tärkeää, että ilmoitat oikeat kilometrit meidän järjestelmäämme. Palkittavat täytyy myös pystyä todistamaan omat suorituksensa. Hyväksyttyjä tapoja todistaa suorituksen ovat:

 • Olet tallentanut suorituksesi johonkin urheilusovellukseen, joka tallentaa sijaintitietojasi, esim. Sport Tracker tai Strava
 • Olet tallentanut suorituksesi johonkin sykekelloon tai vastaavaan laitteeseen, joka tallentaa sijaintitietojasi, esim. Polar, Suunto, Garmin
 • Tai jokin muu, luotettava tapa todentaa suorituksesi ja edetyt matkat

Palkintojen nouto sovitaan palkittavien kanssa.

Virtuaalisessa Finland Ice Marathon 2021 tapahtumassa jokainen liikkuu jäällä omalla vastuulla. Järjestäjä ei ota vastuuta aineellisista eikä terveydellisitä vahingoista. Osallistujien tulee ottaa muut jäällä liikkujat huomioon. Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän (Pohjois-Savon Liikunta ry) tai radan ylläpitäjän toimesta (Mestar). Mestar ylläpitää ja kunnostaa jäätä päivittäin.

Finland Ice Marathon järjestetään helmikuussa 2021 virtuaalisena, omatoimisena tapahtumana.

Perinteistä kahden päivän Finland Ice Marathon tapahtumaa ei järjestetä 26.-27.2.2021

Lue koko tiedote täältä

Itä-Suomen Aluehallintaviraston (AVI) uusien (20.1.2021) määräysten ja suosituksien mukaan, on vastuullisempaa ja järkevämpää järjestää luonnonjääluistelutapahtumat vuonna 2021 hieman eri tavalla kuin aikaisempina vuosina. AVI jatkoi kokoontumisrajoituksia Itä-Suomessa 22.2.2021 asti. Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kielletty 22.2.2021 asti.

Kaikkien jo ilmoittautuneiden osallistumisoikeus siirretään automaattisesti vuoden 2022 tapahtumaan ilmaiseksi.

Jos olet ilmoittautunut johonkin Finland Ice Marathon kisaan (nastapyöräily, potkukelkkailu tai luistelu), ilmoittautumisesi siirretään automaattisesti ilmaiseksi vuoden 2022 Finland Ice Marathon tapahtumaan (Finland Ice Marathon 2022 / 25.-26.2.2022).

Jos sinulla on kysyttävää osallistumisoikeudestasi, ota yhteyttä:

Tiina Kiiskinen (kilpailukanslia)

044 702 1915

tiina.kiiskinen(a)pohjois-savonliikunta.fi

Tapahtumasta ja ohjelmasta vastaa Pohjois-Savon Liikunta

Esa Pietikäinen (tapahtumapäällikkö, Pohjois-Savon Liikunta ry)

044 491 8062

esa.pietikainen@pohjois-savonliikunta.fi

Radan kunnossapidosta vastaa Mestar

Kai Aho (työnjohtaja, Mestar)

044-7185009