Lajit

Myös talvella ulkona liikkuminen on terveyden kannalta tärkeää. Luistelun kautta voi talviliikunnasta löytää uutta iloa ja nautintoa. Finland Ice Marathon tarjoaa jokaiselle yksilöllisen mahdollisuuden kokea talviliikunnan riemua.

Luistelusta luonnonjääradoilla on tullut kuopiolaisille rakas harrastus keväisinä päivinä. Jäällä on tuhansittain ihmisiä, kaiken ikäisiä, kaikenlaisin varustein. Lastenvaunujen kanssa luisteleminen on myös suosittua. Luistelu sopiikin erinomaisen hyvin kuntoilumuodoksi esimerkiksi silloin, kun hyppiminen tai juoksu eivät jostain syystä sovi. Harrastus on edullinen ja kaikille sopiva. Perusliikuntamuotona se toimii kesäisin rullaluistimilla ja talvisin jäällä tehtynä.

Matkaluistelu tunnetaan hollannissa nimellä Toerschaatsen ja englannin kielellä Tour Skating. Luistelun kotimaassa Hollannissa matkaluistelunharrastajia on n. 1,5 miljoonaa ja laji on ilmaston lämpenemisen myötä siirtynyt enenevässä määrin tekojääradoille. Matkaluistelun suosio ja harrastajamäärät ovat kasvussa myös Suomessa; vuonna 2010 arvioidaan lajia harrastavan Suomessa jo n. 100 000 henkeä.