Vaikeuksien kautta voittoon

25.2.2020

Vaikeuksien kautta voittoon – Kiitos kaikille!

Finland Ice Marathon 2020 jäi historian kirjoihin monella eri tapaa. Sääolosuhteet olivat tänä vuonna poikkeuksellisen haastavat. Lauha talvi tuotti monelle ulkoilmatapahtumille harmaita hiuksia pitkin Eurooppaa – myös meille.

Vuonna 2020 luisteltiin kaksi luistelutapahtumaa peräkkäisinä viikonloppuina: Kalevan Kierros ja Finland Ice Marathon. Kalevan Kierros on perustettu vuonna 1976, joka pitää sisällään kuusi perinteistä suomalaista ulkoilmalajia: luistelu, hiihto, suunnistus, soutu, pyöräily ja juoksu. Kierrokselle osallistui 310 luistelijaa alle 22 vuotiaasta aina yli 80 vuotiaisiin. Luisteluosuus toteutettiin viidettä kertaa luonnonjäällä Kalevan Kierroksen historian aikana. Sääolosuhteet olivat Kierrokselle erinomaiset, tosin luonnonjää yllätti monen kokeneen Kiertäjän, jotka olivat tottuneet luistelemaan tekojäällä. Kalevan Kierros on tarkoitus luistella Kuopiossa myös vuosina 2021 ja 2022.

Finland Ice Marathon 2020 oli taisteluvoitto, monella tapaa. Suurien lämpötilavaihtelevuuksien ja lumettomuuden vuoksi jään kunnossapito oli haastavaa ja tilanne muuttui päivittäin. Sääolosuhteiden ja turvallisuussyistä jouduimme perumaan koululais- ja kuutamoluistelut. Siirsimme myös kuninkuusmatkan 200 km luistelun lauantailta perjantaille, joka oli kilpailijoiden mieleen. Vaikka sää oli lauantaina vetinen, jää oli erinomaisessa kunnossa ja sai kilpailijoilta kehuja. FIM2020 kisoihin osallistui 400 kilpailijaa. Yle Egenland tv-ohjelma kävi tekemässä jutun tapahtumasta, joka julkaistaan myöhemmin Yle Areenassa.

Finland Ice Marathonin yhteydessä järjestettiin Mokkemarathon hyväntekeväisyystapahtuma. Kuopio RockSurfers haastoi kaikki jääkiekkomaalivahdit ympäri Suomen, sarjatasoon katsomatta, mukaan hyväntekeväisyystempaukseen, jossa luisteltiin 12 km matka täydessä jääkiekkomaalivahtivarusteissa. Tempaukseen osallistui 15 maalivahtia. Tuotot ohjattiin Kuopion Päihdepalvelusäätiölle.

Kiitos kaikille kilpailijoille, yhteistyökumppaneille, talkoolaisille ja katsojille!

Auta meitä kehittämään tapahtumaamme vastaamalla oheiseen pari minuuttia vievään kyselyyn. Kyselyn tuloksilla on suuri merkitys! Kaikkien vastaukset ovat arvokkaita: kilpailijat, katsojat ja talkoolaiset.

https://www.eventlizer.com/finland-ice-marathon

Kyselyn lopuksi voi vielä osallistua kilpailuun, jossa palkintona ilmainen osallistuminen vuodelle 2021.

Tulokset: https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=4779
Valokuvia: https://www.flickr.com/photos/visitlakeland/albums/72157713222994058/with/49580044818/

Finland Ice Marathon 2021 luistellaan 24. – 27.2.2021 – laita päivämäärät ylös!