FIM jäätilanne 3 / FIM ice update (23.1.2020)

23.1.2020

FIM jäätilanne 3 (23.1.2020)

Kauan odotetut pakkaset ovat tulleet. Jääimmeiset aloittivat jäähommat jo varhain perjantaiaamuna ja hommat jatkuu huomenna. Kuten olemme aikaisemmin tiedottaneet, jäätilanne on paljon parempi kuin viime vuonna. Vuonna 2019 FIM-radat virallisesti avattiin helmikuun alussa, joten olemme siis aikataulussa. Meillä mennään turvallisuus ensin! Lumen vähyys on ongelma hiihtäjille, mutta meille se on vaan hyvä juttu.

Paljon sitä jäätä on Kallavedessä?
Jäätä on matkustajasatamassa n. 20 cm. Täytyy muistaa, että jään paksuus voi paikoin vaihdella voimakkaastikin. Vaaranpaikkoja ovat erityisesti siltojen aluset, kaislikot, rannikot, niemenkärjet ja virtauspaikat. Esimerkiksi Rönön sillan alla jäätä on paljon ohuemmin kuin matkustajasatamassa.

HUOM! Säät varmasti houkuttelee kaikenlaisia liikkujia jäille. Jos menet jäälle, älä mene yksin ja varustaudu oikein - ota mukaan ainakin naskalit ja pilli.

FIM ice update 3 (23.1.2020)

The long-awaited frost has come. Ice workers has started to work in early Friday morning and the work will continue tomorrow. As we have previously reported, the ice situation is much better than last year. All 2019 FIM tracks were officially opened in early February, so we are on schedule. We go security first! The lack of snow is a problem for skiers, but for us it's just a good thing.

There is about 20 cm ice on FIM harbour area. The thickness of the ice may vary greatly in some places. Hazards can be found in bridges, reeds, coasts, headlands and waterfalls. For example, the ice under the Rönö bridge is much thinner than in the passenger port.