Nastapyöräily

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Tervetuloa varmasti yhden mieleenpainuvimman lajin pariin mitä voi talvella harrastaa. Nastapyöräily haastaa jo kokeneemmankin pyöräilijän rikkomaan rajojaan talviolosuhteissa kun kilpailun matkat kasvavat 25 kilometristä jopa 50 kilometriin.

Reitti ja maali

Radan pituus tarkennetaan lähempänä tapahtumaa, mutta tavoitteena on järjestää vähintään 6 km pituinen rata, joka kulkee luistelureitin ulkolaidalla mahdollistaen molempien lajien samaan aikaan järjestämisen.

Uudelle kierrokselle lähdetään maalin kohdalla radan oikeata reunaa. Maaliintulo tapahtuu radan vasenta reunaa pitkin. Maalialue on jaettu kahteen kaistaan.

Säännöt

Päivitetään ennen kisaa

"Nastapyöräilyn ohjeet ja säännöt luonnonjäällä" löytyvät kokonaisuudessaan erilliseltä tiedostolta tämän infon lopusta. Lue säännöt tarkkaan ennen kilpailua! 

Kypärän käyttö on pakollista koko kilpailun ajan sekä radalla harjoiteltaessa. 

Nastarenkaiden käyttö pyörässä on pakollista turvallisuussyistä. Lisätangon ja lisäkahvojen käyttö on kielletty.

Ajanottochippi ja kilpailunumerot

Kilpailunumerot kiinnitetään pyörän tankoon etupuolelle sekä selkään. Nilkkaremmillä varustettu ajanottochip kiinnitetään nilkkaan. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa, mutta nilkkaremmi-chip pitää palauttaa mitalienjakopisteen lähellä olevaan laatikkoon. Palauttamattomasta ajanottochipistä peritään 50 € sakko.
Katsastus

Kilpailijan tulee esittää pyörä, kypärä, ajanottochip, kilpailunumerot kiinnitettyinä sekä muut kilpailuvarusteet viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä tarkastuspisteessä, jossa suoritetaan varusteiden katsastus. Tarvittaessa kilpailijan tulee korjata varusteita ennen kilpailua, jos järjestäjä näin määrää.

Huolto

Pyöräilijöiden huoltoalue on noin 200 metriä maalialueen jälkeen. Huollossa on tarjolla urheilujuomaa, mehua, rusinoita, suolakeksejä ja suolakurkkuja. Huoltoalueella on WC:t. Pyöräilijoiden henkilökohtaisen huollon alue on välittömästi kisajärjestäjän huoltoalueen jälkeen.

Jäällä on pukeutumis- ja varusteteltta. Pyörärikon sattuessa sinulla on mahdollisuus keskeyttää, korjata tai vaihtaa pyörä vaihtoalueella (kilpailunumero on oltava kiinni pyörässä koko kilpailun ajan).

Palkinnot

Kaikille osallistujille jaetaan muistomitali maalialueella. Palkintojen jako kolmelle parhaalle miehelle ja naiselle suoritetaan kolmen kärjen saavuttua maaliin. 

Kilpailun päättyminen

Lähtöportti suljetaan viimeiselle kierrokselle klo. 14.00       

Protestit

Kilpailun jury käsittelee protestit. Protesti on tehtävä viimeistään 30 minuuttia kilpailun päättymisen jälkeen. Protesti jätetään pyöräilytuomarille. Protestimaksu on 50 €, mikä palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

Ensiapu

Alueella päivystää ensiapuryhmä.

Tulokset

Tulokset julkaistaan netissä osoitteessa www.finlandicemarathon.com

Pyöräilijän vastuu
Pyöräilijät osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaavat itse omasta väline- ja tapaturmavakuutusturvastaan.