Nastapyöräilyn ohjeet

Reitti ja maali

Radan pituus on vähintään 4 km. Uudelle kierrokselle maalin kohdalla radan oikeata reunaa. Maaliin tulo radan vasenta reunaa. Maalialue on jaettu kahteen kaistaan.

Säännöt

"Nastapyöräilyn ohjeet ja säännöt luonnonjäällä" löytyvät kokonaisuudessaan erilliseltä tiedostolta tämän infon lopusta. Lue säännöt tarkkaan ennen kilpailua! 

Kypärän käyttö on pakollista koko kilpailun ajan sekä radalla harjoiteltaessa. 
Nastarenkaiden käyttö pyörässä on pakollista turvallisuussyistä.
Lisätangon ja lisäkahvojen käyttö on kielletty.

Ajanottochippi ja kilpailunumerot

Kilpailunumerot kiinnitetään pyörän tankoon etupuolelle sekä selkään. Nilkkaremmillä varustettu ajanottochip kiinnitetään nilkkaan. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa, mutta nilkkaremmi-chip pitää palauttaa mitalienjakopisteen lähellä olevaan laatikkoon. Palauttamattomasta ajanottochipistä peritään 50 € sakko.

Katsastus

Kilpailijan tulee esittää pyörä, kypärä, ajanottochip, kilpailunumerot kiinnitettyinä sekä muut kilpailuvarusteet viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä tarkastuspisteessä, jossa suoritetaan varusteiden katsastus. Tarvittaessa kilpailijan tulee korjata varusteita ennen kilpailua, jos järjestäjä näin määrää.

Huolto

Pyöräilijöiden huoltoalue on noin 200 metriä maalialueen jälkeen. Huollossa on tarjolla urheilujuomaa, mehua, rusinoita, suolakeksejä ja suolakurkkuja. Huoltoalueella on WC:t. Pyöräilijoiden henkilökohtaisen huollon alue on välittömästi kisajärjestäjän huoltoalueen jälkeen. Matkustajasatamassa on osallistumismaksuun sisältyvänä tarjolla keittoruoka, leipää ja mehua. Hotelli Scandicissa (Satamakatu 1) on tarjolla sauna ja uinti. Jäällä on pukeutumis- ja varusteteltta. Pyörärikon sattuessa sinulla on mahdollisuus keskeyttää, korjata tai vaihtaa pyörä vaihtoalueella (kilpailunumero on oltava kiinni pyörässä koko kilpailun ajan).

Palkinnot

Kaikille osallistujille jaetaan muistomitali maalialueella. Palkintojen jako kolmelle parhaalle miehelle ja naiselle suoritetaan kolmen kärjen saavuttua maaliin. 

Kilpailun päättyminen

Lähtöportti suljetaan viimeiselle kierrokselle klo 14.00       

Protestit

Kilpailun jury käsittelee protestit. Protesti on tehtävä viimeistään 30 minuuttia kilpailun päättymisen jälkeen. Protesti jätetään pyöräilytuomarille. Protestimaksu on 50 €, mikä palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

Ensiapu

Alueella päivystää ensiapuryhmä.

Tulokset

Tulokset julkaistaan netissä osoitteessa www.finlandicemarathon.com

Pyöräilijän vastuu

Pyöräilijät osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaavat itse omasta tapaturmavakuutusturvastaan.