Kilpailusarjojen info

 

Ylituomari

Pekka Pajunen, Helsingin Työväen Luistelijat

FIM Jury

Ylituomari Pekka Pajunen (juryn puheenjohtaja), kilpailun johtaja Marko Heikkinen ja kilpailijoiden edustaja Jarkko Koponen, Kuopion Luisteluseura.

Reitti ja maali

Radan pituus ilmoitetaan tapahtumaviikolla, toiveena 12,5km. Uudelle kierrokselle maalin kohdalla radan oikeata reunaa. Maaliin tulo radan vasenta reunaa. Maalialue on jaettu kahteen kaistaan.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan erillistä "luonnonjääluistelun ohjeita ja sääntöjä". Erillinen tiedosto on tämän infon alla. SM-sarjoihin osallistuvilta vaaditaan Suomen Luisteluliiton lisenssi, joka tarkastetaan.

Suomen mestaruudesta kisataan miehissä 200 km matkalla, 100 km matkalla naisissa ja lisäksi miehissä ikäsarjoissa 50 v ja 60 v.

Ajanottochippi ja Kilpailunumerot

Ajanottochippi on kiinni luistimeen tulevassa kilpailunumerossa. ÄLÄ REVI CHIPPIÄ IRTI! Chippi on palautettava maaliintullessa.

Huolto

Luistelijoiden huoltoalue on noin 200 metriä maalialueen jälkeen. Huollossa on tarjolla mehua, rusinoita, suolakeksejä ja suolakurkkuja. Huoltoalueella on WC:t. Luistelijoiden henkilökohtaisen huollon alue on välittömästi kisajärjestäjän huoltoalueen jälkeen. Matkustajasatamassa on osallistumismaksuun sisältyvänä tarjolla keittoruoka, leipää ja mehua. Hotelli Scandicissa (Satamakatu 1) on tarjolla sauna ja uinti. Jäällä on lämmitetty pukeutumis- ja varusteteltta.

Mehuhuolto

Luistelijoiden mehuhuolto tarjoillaan pahvimukeista.

Palkinnot

Kaikille osallistujille jaetaan muistomitali maalialueella. Kaikkien kilpailusarjojen kolme parasta naista ja kolme parasta miestä kukitetaan maaliintulon jälkeen. Sarjojen kolmelle parhaalle luistelijalle jaetaan palkinnot Original Sokos Hotel Puijonsarvessa alkaen kello 19.00, osoite: Minna Canthin katu 16, Kuopio.

Kilpailun päättyminen

Lähtöportti suljetaan viimeiselle 12,5 km:n kierrokselle klo 17.00.                 

Protestit

Kilpailun jury käsittelee protestit. Protesti on tehtävä viimeistään 30 minuuttia kilpailun päättymisen jälkeen. Protesti jätetään ylituomarille. Protestimaksu on 50 €, mikä palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

Luistelijan vastuu

Luistelijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaavat itse omasta tapaturmavakuutusturvastaan. Suosittelemme kypärän sekä kyynär- ja polvisuojien käyttöä.

Luistelun säännöt (tutustu huolellisesti)

PDF-tiedostoFIMluistelusäännöt2018.pdf (441 kB)
Luistelun säännöt