Sääolot olivat vaihtelevia koko tapahtumaviikolla

24.2.2019
Finland Ice Marathonin tapahtumaviikko käynnistyi keskiviikkona koululaisluistelussa ja keli oli plussan puolella. Reilu 2000 koululaista luisteli 2km ja 4km rataa, Luisteluliiton Ice Skating Tour liikutti ja leikitti lapsia iloisella meiningillä.

Torstain koululaisluistelupäivässä keli suosi reilua 3 000 koululaista. Keskiviikkona jäälle noussut vesi oli muisto vain ja torstaina päästiin luistelemaan loistavissa keliolosuhteissa. Ice Skating Tourin ohjauksissa oli hyvä meno ja lapset olivat innoissaan osallistumassa ohjattuihin leikkeihin.

Perjantain nastapyöräily startattiin klo 9 kirpakassa pakkasessa ja nastapyöräily saatiin vietyä läpi jälleen upeissa olosuhteissa. Aurinko paistoi ja pikkupakkanen piti radan todella hyvässä kunnossa pyöräilyyn.

Kuutamoluistelu keräsi perjantaina Kallaveden jäälle reilu 5000 osallistujaa, 2km rata oli valaistu jätkänkynttilöin ja musiikki sekä illan kruunannut ilotulitus toi mukava tunnelman perjantai-iltaa.

Lauantain tapahtumapäivä aloitettiin kipakassa pakkassäässä ja klo 7.00 startattiin 200 kilometrin kuninkuusmatkalle. Sää lämpeni päivän aikana yllättävän paljon ja iltapäivällä esiin tullut aurinko pehmensi jäätä nopeasti. Pidempiä matkoja jouduttiin lyhentämään päivän aikana kisojen ollessa käynnissä. 200km vaihdettiin 160 kilometriksi ja jään pehmennettyä lisää, tehtiin nopeasti päätös 200km:n (160km) kisan keskeytyksestä. Siinä vaiheessa kisaa johtanut Hollannin Jan Aalbers oli luistellut 160km. Lyhyemmät matkat luisteltiin esimerkiksi 24km ja 48km sauvaluistelun osalta normaalisti.

Finland Ice Marathonin lukuisten kansallisuuksien joukkoon saatiin nyt myös Kiina, sillä maan luisteluliitto on ilmoitti viisi nuorta kilpailijaa mukaan tapahtumaan. Kiinan osallistujat ottivatkin kärkipaikat omissa sarjoissaan ja olivat erityisen tyytyväisiä tapahtumaan.

Kuvat on päivitetty sivuille.

Katso tästä tulokset.

https://www.facebook.com/finlandicemarathon/