Alamäkipotkulkelkkailun maailmanmestari mukana Finland Ice Marathonilla

11.2.2018

Varkautelainen Markku Levänen voitti jo neljännen peräkkäisen alamäkipotkukelkkailun maailmanmestaruuden Norjan Hurdalissa lauantaina 10.2.2018.

Leväsen voittoaika 4,5 kilometrin matkalla oli 10.02 kahdenkymmenen sekunnin erolla ennen isäntämaan Sigurd Brennsæteriä ja Bjarne Aurstadia.

Näin Markku kertoo kilpailun etenemisestä:

Kilpailu oli hallussani alusta loppuun vaikka jännitin verrytellessä ihan pirusti, kertoo Levänen. Lähtöpaikan DJ soitti kymmenen minuuttia ennen kuumanryhmän starttia Matti Nykäsen Ehkä otin, ehkä en -kappaleen. Samalla se toi rentouden tekemiseeni ja muistutti mieleen, että riittää kun yrittää parhaansa. Matille se toi aikoinaan kultalevyn ja minulle oma tekeminen toi nyt jo neljännen maailmanmestaruuden.

Suoritustani helpotti radalla edellisyönä ja koko kilpailun ajan satanut lumi. Mikäli tien pinta olisi ollut jäinen, kuten alkuviikosta oli ollut, silloin kilpailun luonne olisi ollut täysin toinen. Alkuviikosta harjoituksissa oli tehty hirmu aikoja, reitti oli laskettu hieman yli yhdeksän minuuttiin. Jäisellä alustalla kilpailusta olisi tullut haastavampi ja ratkaisu olisi jäänyt todennäköisesti lopun loivalle osuudelle.

Tänä talvena olen saanut kerätty hyvin potkukelkalla kilometrejä (yli 1000 km) ja se näkyi kyllä potkukelkan hallinnassa noissa 25-30 km vauhdeissa. Juttelin kilpailun jälkeen toiseksi tulleen Sigurdin kanssa ja hän kertoi potkineensa koko matkan samalla jalalla, koska pelkäsi tippuvansa jalakselta pois. Itse vaihdan jalkaa noin 5-10 potkun jälkeen.

Palkintojen jaossa Markku luovutti pinkin Esla kisakelkkansa yllätyspalkintona tyttöjen sarjan nopeimmalle Ragnhild Brennsæterille. Ragnhild on miesten sarjan toiseksi tuleen Sigurdin pikkusisko.

Potkukelkkailijoiden kilpailukausi jatkuu kahden viikon kuluttua Kuopiossa Finland Ice Marathonilla 50 km matkalla. Tätä seuraavat sitten viikon välein Puluvärkki Ice Raahessa, jo 30. kerran järjestettävät potkukelkkailun MM-kilpailut Multialla ja Eukontyönnön MM-kilpailut Kolilla.

Markun potkukelkkaan oli Norjassa kiinnitetty kamerat eteen ja taakse. Suoritus on nähtävissä Youtubessa.

Kelkkakamera eteen
https://www.youtube.com/watch?v=Z85vX3Fc9PI

Kelkkakamera taakse

https://www.youtube.com/watch?v=QDBfQlf3QjE

Ohessa kuvia tapahtumasta.
Kuvaaja: Niina Riikonen

Kilpailun kotisivut:
http://vmsparkhurdal.no/

Kaikki alamäkipotkukelkkailun tulokset:
http://live.eqtiming.com/38725